PRAVDA: Odstránili vraždou právničky kľúčového svedka v kauzách?

19.04.2013 Celý región

Bratislava (TASR) - Právnička Ľubica Kolesárová (35), ktorú v nedeľu zavraždili, mala v krátkom čase predstúpiť ako kľúčový svedok pred súd, informuje dnešná PRAVDA.
Prokuratúra má totiž pripravené návrhy na obžalobu v kauze fiktívnych obchodov s liehom a daňových únikov, ktoré sa týkajú firmy sídliacej v Šamoríne. V kauze obchodu šamorínskej firmy s nelegálnym alkoholom z roku 2004 ide o viac ako 80-miliónové odškodné. To požaduje od štátu spoločnosť, v ktorej v tom čase ako majitelia figurovali dvaja veľkopodnikatelia otec a syn.
Kolesárová v tom čase pracovala ako expertka na colné právo a medzinárodný obchod na Colnej správe. Colníci vtedy spomínanej firme zhabali nelegálny lieh s falošnými kolkami. Prípad sa v týchto dňoch znovu vracia na okresný súd Bratislava II. Právničku zabili v nedeľu v noci v Bratislave, pripomína denník.
Jaroslav Ivor, bývalý šéf policajných vyšetrovateľov uviedol, že sa s takým brutálnym vedením útoku stretol len výnimočne. Zohavenie tváre ukazuje, že mohlo ísť o akt pomsty. Prípad monitoruje denník na prvej a druhej strane v článku s názvom "Odstránili vraždou právničky kľúčového svedka v kauzách?".
 

Vyberte región